Fischer, DUO og Mozart

John Frandsen fortæller Denne podcast handler om Adam Fischer, DUO – Danmarks Underholdnings Orkester – og deres komplette indspilning af alle Mozarts symfonier.Jeg taler med John Frandsen, der har været producer på alle optagelserne og som derfor kender hele rejsen. I 2014 havde DR Underholdningsorkestret 75 års jubilæum. 2014 blev også året, hvor DR på … Læs resten af

Fischer, DUO og Mozart

Det danske musikliv består af flere ‘lag’. Nogle er store institutioner – som symfoniorkestrene og operascenerne – og andre fungerer med mindre rammer. Musikforeningerne hører til i den sidste kategori, men man skal ikke tage fejl – det betyder rigtig meget for musikernes og publikums muligheder for at møde hinanden at der konstant er koncerter over hele landet. Og når vi lægger musikforeningerne over hele Danmark – der er ca. 35 – og de klassiske sommerfestival sammen udgør de en meget stor og meget vigtig scene i det danske musikliv.

Marianne Granvig, som både er udøvende, kunstner agent og formand for Kammermusik Odense fortæller om foreningens historie – og om hvordan den fungerer i samklang med de øvrige aktører i Odense.

Fischer, DUO og Mozart

De fleste kender i grove træk historien om The Beatles – hvordan de blev verdensberømte – og hvordan de på meget kort tid rystede det ene hit ud af ærmet efter det andet – og måske også hvordan de udviklede sig med en utrolig hast.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men hvordan startede det hele? Og hvad var det der gjorde The Betles så specielle? Per Wium fortæller levende og underholdende om historien – både om hvordan de fire musikere oplevede tiden og om hvordan de lavede deres musik – og hvad der er helt specielt at lytte efter.

Playlisten for denne udsendelse kommer her:

I saw her standing there
Anna
Please Please me
Twist and Shout
She loves You
I’ll get You
It won’t be Long
All my Loving
Don’t bother Me
I wanna be your Man
Devil in her Heart
Not a second Time
I wanna hold your Hand
This Boy

Og hvis du har lyst til at høre mere med the Beatles – så gå direkte til streamsounds radio kanal Radio Beatles – eller se Beatles relaterede videroer på Streamsounds TV platform.