Radio

Klassisk: Musik fra hele den klassiske musikhistorie fra renaissance til nutid

Jazz: Optagelser fra Louis Armstrong til Weather Report – og senere

World: Bevæg dig rundt i verden og brug musikken som transportmiddel

Streamsound TV

Musik, interviews og masterclasses

Podcast

Lyt og lær – og bliv underholdt! Interviews, snak om musik, musikhistorie – det der altsammen

Hør Musikken

Streamsound

Streamsound oversigt

Streamsound Radios tre Hovedkanaler

De tre hovedkanaler dækker tre hovedhjørnesten i det musikalske univers: Den klassisk Musiks historie – næsten fire hundrede års musik, Jazzens musik – en kortere, men meget begivenhedsrig periode på ca. hundrede år og endelig Verdensmusikken, som er en smeltedigel af århundreders kunstmusik og folkemusik fra hele verden.

Streamsound Klassisk

Musik fra hele den klassisk musiks historie – fra den gregorianske sang, over renaissancen, barokken til wienerklassisk, romantik og sidste århundredes mangfoldighed.

Komponisterne er Bach, Handel, Haydn, Mozart, Beethoven og Schubert plus Chopin, Tjajkovskij, Liszt, Brahms, Mahler – og mange mange flere.

Streamsound Jazz

Jazz historien er vidt forgrenet over en periode på ca. hundrede år. Med improvisationen som drivkraft dækker Streamsound Jazz hele perioden fra New Orleans tidens jazzbands, over swingperiodens store orkestre til beboppens individualister og fusionstidens nye landvindinger.

Streamsound World

Musikken er et verdenssprog med mange regioner og dialekter, og Streamsound world besøger mange af dem. Det være sig de mange århundrede gamle traditionsbårne kunstmusikretninger men også de mange folkelige stilarter, som er blevet dyrket i verden i århundreder.

Streamsound Radios tre Specialkanaler

I modsætning til hovedkanalerne fokuserer specialkanalerne på et enkelt musikområde – Dansk klassiske musik, Schuberts musik og musik af og med The Beatles.

Klassisk Dansk

Musik af danske klassiske komponister – dansk guldalder og i det hele taget musik fra barok til nutid. Komponister som Buxtehude, Weise og Kuhlau, Gade, Rud Langgaard, Carl Nielsen, Holmboe, Nørgaard og Bent Sørensen.

Radio Schubert

Musik af Schubert i et meget bredt udvalg – symfonier, kammermusik, klavermusik, lieder og meget andet.
Schubert blev ikke så gammel – 31 år – men den musikarv han efterlod er utroligt stor og varieret.

 

Radio Beatles

Musik af Beatles – en markant – omend kort – periode i musikhistorien, hvor vi spludselig fik flere ‘musikarter’. En stor skat af meget fin musik – og med mange fans. Stor musik har det med at blive uafhængig af tiden – og sådan oplever mange The Beatles musik i dag. 

Streamsound TVs tre Kanaler

På Streamsound TVs tre kanaler fokuseres der på 1. Klassisk, 2 Jazz og 3. World Musikken. Interviews, masterclasses og koncertoptagelser er oplagt stof til video. Og i de fleste tilfælde sammenkobles månedens videoer med flere indspilninger fra samme område på den tilsvarende Radio kanal.

Find mere information på programoversigterne.

Streamsound TV Klassisk

Klassisk musik kan opleves både i koncertsalen og med hovedtelefoner. Men det kan også opleves som video, der giver en helt speciel mulighed for ‘at være til stede’. Streamsound TV Klasisk viser koncertoptagelser, interviews og masterclasses.

Streamsound TV Jazz

Det giver et fantastisk indblik i musikken at se og opleve de store solister – og det er hvad man kan i Streamsound TV Jazz.

Især koncertoptagelser og interviews.

Streamsound TV World

At opleve andre kulturer og deres musik gør et stort – især indtryk når man også kan se dem som spiller. Det kan man på Streamsound TV World, som giver musikturisten fine muligheder for at ‘bevæge sig rundt i verden’.

Streamsound Podcasts

Streamsound Podcasts

Streamsound podcast producerer hver måned nye podcast med historier fre:

  • Den klassisk musikhistorie
  • Jazzens historie
  • Danske solister
  • De danske musikforeninger
  • Konc ertscenen
  • Kulturvinduet – interviews med dansker på markante stillinger i udlandet
  • m.m.

Find mere information på podcastsiden.