Streamsound er en dansk musikstreamingtjeneste – for musikinteresserede danskere. De seks radiokanaler tilbyder et relativt bredt spekter af musik – men det er meget muligt at mulighederne vil blive forøget i fremtiden. Streamsound TV med fem kanaler der især viser videoer som netop egner sig bedst til videoformatet – portrætter, masterclasses o.lign. og podcastarkivet bliver opbygget som et bredt udvalg af udsendelser om stort og småt i musikken.

Alle områder af Streamsound kan bruges og høres på en PC, en Mac, tablets og smartphones. Det kræver naturligvis at der er en højttaler eller hovedtelefon tilsluttet.

Streamsound tilbyder tre forskellige måder at lytte til og dyrke musikken:

  1. Seks streamede radiokanaler med musik: Streamsound klassisk, Klassisk Dansk, Radio Schubert, Streamsound Jazz, Radio Beatles og Streamsound World  samt nyheder fra DRs internetnyheder.
  2. Fem TV kanaler – Streamsound TV med videoprogrammer med og især om musik – interviews portrætter o.s.v.
  3. Streamsound podcasts –  Streamsounds musikhistorier – et podcastarkiv, som gradvis vil vokse og dække meget store dele af de musikalske spekter – med udsendelser om musikhistorien, om musikken om komponisterne om – isætr danske – musikere og solister og om de danske koncertsteder

Streamsound – en dansk musikstreamingtjeneste – for musikinteresserede danskere.

1. Streamsound Radio

Seks streamede radio – musikkanaler, fem TV kanaler og en podcast platform

Streamsound Player


Streamsound Klassisk – spiller musik fra hele den klassiske musiks historie fra gregoriansk sang og renaissance over barok, klassisk og romantik til nutid – med hovedvægt på barokken, den klassiske og den romantiske periode


Klassisk Dansk spiller musik af danske klassiske komponister – fra barok til nutid. Og spillet af fortrisnvis danske solister, ensembler, orkestre og kor.


Radio Schubert musik af Schubert i et meget bredt udvalg – symfonier, kirkemusik, kammermusik, klavermusik, lieder og meget andet


Streamsound Jazz spiller musik fra hele den store righoldige skat af jazz indspilninger fra New Orleans til boppens store solister og senere


Radio Beatles musik af Beatles – en kort, men meget markant   periode i den rytmiske musiks historie med en stor skat af meget fin musik – og med mange fans. Indimellem også programmer med musik af ‘de andre’ — fra den tid – d.v.s. 60’erne.


Streamsound World – et kig ud til verden og ind i de mange fantastiske musikmiljøer der findes. En fascinerende rejse i lyd for de nysgerrige. Musikken er dansk, skandinavisk og europæisk  folkemusik, musik fra Indien, Kina, Japan, Indonesien og Afrikas store musiktratitioner. Musik fra de arabiske kulturer og hele paletten af sydamerikansk musik, samt den originale amerikanske folkemusiktradition.

En ren guldmine af musikalske oplevelser.

2. Streamsound TV

Streamsound TV er en videoplatform med et samlet programudbud der giver masser af oplevelser til dem der gerne vil ‘ind bag’ musikken. Interviews med solister, komponister og producere, Masterclasses med verdenskunstnere og rigtig gode Tv programmer der ‘fortæller historien’ bl.a.om den klassiske musiks historie. Streamsound TV Klassisk – et kig ind i den klassiske musikverden med livekoncerter, CD præsentationer, interviews o.s.v.Se f.eks. optagelserne med Horowitz – eller Nightingale String Quartet’s Schubertindspilning – fascinerende.    Streamsound TV Beatles – The Beatles bag scenen – og en række nyfortolkninger. Og BBC s fortælling om hvorfor the Beatles er helt specielle. Nok at gå i gang med for Beatles fans – og andre som bare har undrret sig over hvad det var der skete i de år. Streamsound TV World  – et kig ud til verden og ind i de mange fantastiske musikmiljøer der findes. En fascinerende rejse i lyd for de nysgerrige. Musikken er dansk, skandinavisk og europæisk  folkemusik, musik fra Indien, Kina, Japan, Indonesien og Afrikas store musiktratitioner. Musik fra de arabiske kulturer og hele paletten af sydamerikansk musik, samt den originale amerikanske folkemusiktradition. Streamsound TV Jazz -optagelser med nogle af jazz’ens frontfigurer. Live optagelser med masser af stemning.   Streamsound TV Musiksnak – Musik skal høres – men der er også meget at snakke om. Hør f.eks. de meget spændende masterclass’es med f.eks. Barenboim eller Andras Schiff – eller stjerne dirigenter om kunsten at dirigere, eller… 

3. Streamsounds Musikhistorier – podcasts

I dag vælger vi selv tidspunktet for hvornår vi vil lytte til et bestemt program. Derfor er podcasts blevet den nye programform, som netop kan aflyttes når man vil – og som kan aflyttes på mobiltelefonen, på en tablet, på PC’en eller – evt via bluteooth på stereoanlægget.

Der vil løbende blive opbygget et helt arkiv af podcasts om musikkens mange aspekter – musikhistorie, komponisterne og om hvordan produktioner bliver til og om folkene bag.