Orkestrets vision er: at skabe musikalske oplevelser til hele landet – på tværs af både genrer og generationer.

Danmarks Underholdningsorkester er landets første, større privatdrevne orkester, og vi ønsker at rykke grænserne for, hvad et klassisk orkester kan!Derfor udvikles konstant nye musikalske koncepter med interessante samarbejdspartnere.

Store populære koncerter med de bedste solister er en del af DUOs dna. Samtidig spiller orkestret klassiske koncerter på topniveau – både nationalt og internationalt – og er elsket for fortolkningerne af særligt det wienerklassiske repertoire med chefdirigent Adam Fischer i spidsen. Formidling til børn og unge prioriteres højt, og gør musikken tilgængelig via koncertformater der inddrager dem.

I 2014 havde DR Underholdningsorkestret 75 års jubilæum. Men 2014 blev også året, hvor DR på baggrund af sparekrav valgte at lukke orkestret – uforståeligt!

Stærke kræfter i dansk musikliv og dansk erhvervsliv tog initiativ til at fortsætte orkestret i privat regi. Afgørende for projektets kunstneriske kvalitet har været, at musikerne i det oprindelige orkester fortsat er dedikerede til ideen. Sammen med chefdirigent Adam Fischer og dirigenten David Firman, har musikerne selv taget ansvar for projektet. I 2015 blev der udpeget en professionel daglig ledelse og bestyrelse, og orkestret blev til Danmarks Underholdningsorkester.

Men udover koncerterne ligger der nu en meget stærk serie indspilninger – bl.a. samtlige Mozarts symfonier – 45 stk.  – og det er dem vi fokuserer på i dette program.

Dacapo, som har udgivet boksen skriver i deres præsentation: Med denne eksklusive CD-boks fuldbyrdes syv års arbejde for DR UnderholdningsOrkestret og chefdirigent Adam Fischer. På i alt 12 CD’er er alle W.A. Mozarts symfonier nu samlet – og der er også blevet plads til otte værker fra komponistens ungdom, som ikke normalt tælles med blandt symfonierne. Med Adam Fischers lidenskabelige og dybt personlige tilgang til Mozarts musik præsenterer denne indspilning en dynamisk og nyskabende Mozart-fortolkning i hænderne på en af vor tids førende eksperter i wienerklassisk musik. DR UnderholdningsOrkestret spiller på moderne instrumenter, men stilen er frisk, let og inspireret af historisk opførelsesprakis – en særlig tilgang, som af engelske BBC Radio 3 er blevet kaldt “et mirakel”. Eller som det hed i tidsskriftet Gramophones anmeldelse af seriens seneste udgivelse: “Man kan forestille sig komponisten smile anerkendende.”

2020 Marts: CD nr. 1 med symfonierne KV 16 (Symfoni nr. 1, Es dur), KV 19 (Symfoni nr. 4, D-dur), KV 19a (Symfoni F-dur), KV 22 (Symfoni nr. 5, B-dur) og KV 76 (Symfoni F-dur)

2020 April: CD nr. 2 med symfonierne: KV 43 (Symfoni nr. 6, F-dur), KV 45 (Symfoni nr. 7, D-dur), KV 45a (Symfoni G-dur), KV 45 b, (Symfoni B-dur) og KV 48 (Symfoni nr. 8, D-dur)

 

Hør også podcast med John Frandsen, der fortæller om hvordan det er at være producer på Fischeroptagelserne.

 

Boksen kan købes hos Dacabo: klik her

Kilder: programnoter i Mozart boksen samt netopslag om Adam Fischer og DUO og tekster på Dacabos hjemmeside.

 

 

 

Event Timeslots (2)

Fredag
-

Søndag
-