Nutidsmusik med på basis af Trine Boje Mortensens blog

Harry Partch – Barstow

Der er noget jeg ikke kan lide. Det er når medierne/anmelderne/verden/man selv falder for ting, fordi de er ”anderledes”, spøjse, mærkelige og opsigtsvækkende … men reelt uden kunstnerisk værdi eller i det mindste bare et interessant budskabeller en god idé. Det giver sådan en tom fornemmelse i hovedet at opleve en forestilling/høre et værk/læse en bog, hvor det langsomt går op for en, at det eneste man får med hjem til hjernekisten er, at det er anderledes og opsigtsvækkende. For det er sjældent nok.

Jeg ved ikke, om Harry Partch hører til i denne kategori af ”OK – det er godt nok anderledes – men uinteressant”, men jeg tror det ikke, for jeg bliver ved med at vende tilbage til hans bizarre lydunivers. Han kunne altså et eller andet.

Harry Partch

Harry Partch var en amerikansk komponist og musiker, der ikke kunne affinde sig med koncertsalenes stive og urealistiske musik, men ville have den verden han hørte ind i sine værker. Og den verden han hørte var ikke velstemt og nydelig. Den var ikke i 4/4-dele og den var ikke køn.

Han byggede en lang række instrumenter, for at kunne opfylde sin vision (findes der et ord for en auditiv vision?) om at få den verden han kunne høre ud som musik.

Event Timeslots (1)

Torsdag
-