Streamsound siger god nat med Gunner Møller Pedersens lydår – men fortsætter naturligvis efter midnat.

Historien bag Et Lydår

Et Lydår er skabt til de daglige matinéer med
elektronisk musik i Ny Carlsbegs vinterhave. Det var i Glyptoteket, at denne nye musik blev gjort tilgængelig og, nok så vigtigt, viste sig at fungere overfor et større publikum.

Gunner Møller Pedersen siger om produktionsprocessen:

Til disse daglige matinékoncerter begyndte jeg i sommeren 1977 at komponere Et Lydår – 12 måneder i elektronmusik. Værkets ydre form er 12 satser, hver af 30 minutters varighed, og lydformatet er quadrofoni, dvs. regulær rumlig musik i 4 separate lydkanaler placeret som en rund­horisont omkring publikum.

Min plan var at komponere musikken løbende måned for måned, men allerede efter 2 måneder, September og Oktober, måtte jeg sande, at der nok ville gå mere end ét år, før jeg var færdig med værket. Virkeligheden, ikke mindst den økonomiske, var påtrængende, og først i 1978 blev Juni-musikken færdig, hvorefter projektet nærmest gik i stå.

Ved de daglige matinéer i Vinterhaven måtte jeg supplere med mine øvrige værker, og først i slutningen af 1979, da Danmarks Radio daværende musikchef Mogens Andersen gik ind i projektet, kom det i gang igen. Planen var, at Danmarks Radios musikafdeling skulle bruge Et Lydår som pausemusik mellem de regulære programmer og i øvrigt præsentere månedens musik i sin helhed.

Det tog således 5 almindelige år at skabe et helt Lydår, men til gengæld var musikken langtidshold­bar. I 22 år har den præget atmosfæren på Glyptoteket, og i de 17 år, hvor den er blevet spillet hver dag året rundt er hele Et Lydår blevet opført over 440 gange fordelt på 5270 koncerter alene i Glyptotekets Vinter­have.

Her kan vi lytte til den op til midnat i Streamsound – med månederne følgende årets gang.

Event Timeslots (7)

Mandag
-

Tirsdag
-

Onsdag
-

Torsdag
-

Fredag
-

Lørdag
-

Søndag
-